Van ''kakkerlak'' tot kakkerlak - Reisverslag uit Paphos, Cyprus van Demi Gang - WaarBenJij.nu Van ''kakkerlak'' tot kakkerlak - Reisverslag uit Paphos, Cyprus van Demi Gang - WaarBenJij.nu

Van ''kakkerlak'' tot kakkerlak

Door: DCG

Blijf op de hoogte en volg Demi

03 Januari 2011 | Cyprus, Paphos

Morgen onze 1e werkdag, maar we zullen bij het begin beginnen. De aankomst in Cyprus was goed. Er stond een iets wat chagerijnige man op ons te wachten maar eenmaal richting Paphos begon die wel wat te praten. Ze rijden hier aan de andere kant van de weg en er komt ook nog eens bij dat ze rijden als gekken. Niet bepaald een veilig gevoel als je bij iemand in de auto stapt. De strepen op de weg nemen ze niet zo nauw en knipperlichten kennen ze ook niet. Eenmaal gelukkig veilig aangekomen in het hotel keken we onze ogen uit. Wat is het hier onbeschrijvelijk mooi! Om over het weer nog niet te spreken want vergeleken bij Nederland is het fantastisch. Met lood in onze schoenen liepen we richting een kleine, kale man. Hij stelde zich voor als (de beruchte) meneer Takis. 'wordt vervolgd'. Die ons voor een achteraf verschrikkelijk ongemakkelijk en vooral zwijgzaam, diner uitnodigden. Godzijdank hebben we het 3 gangen diner er binnen een uur door heen gejaagd. Gebroken en saggo kwamen we aan in ons smerige kale ongezellige appartement. Als klap op de vuurpijl ook nog eens een lege voorraadkast, snoeppot, koelkast en vriezer. Kortom: tijd op te janken. Wanhopig opzoek naar leven in 1 van de 10talen kiosken, hebben we de hoop maar opgegeven.
We besloten te gaan slapen om de 1e dag achter ons te laten.
Eenmaal wakker geworden met opgezette klieren en een stijve rug, sprongen we onder de pisstraal die uit de douchekop kwam. Nog meer uitgeput dan de dag ervoor haasste we ons naar het hotel waar we optijd aankwamen. Wat werden wij deze dag geleefd: van overal afgedropt worden voor werkkleding tot 20 minuten de tijd hebben om heel ons boodschappenlijstje af te werken. Hierdoor leren we ''de chauffeur'' kennen. Tot dit moment vragen wij ons nog steeds af wat de precieze functie is van deze man. Vliegens vlug naar het hotel voor de afspreek met de F&B manager. Met de intentie om ons gerust te stellen liepen we met een brok in onze keel zijn kantoor uit: niet dezelfde vrije dagen, verschillende werktijden en een boekwerk aan regelsn.
na deze teleurstellende mededelingen vonden we het hoogtijd onszelf te verwennen.
Nu schrijven deze blog bij kaarslicht met een glas wijn en in ons leuke opgefleurde roze appartement kunnen we er wel om lachen.
Oja, het gillend afmaken van de 5cm grote kakkerlakken zullen we jullie maar besparen.
Veel liefs Inge, Karlien & Demi

• 11 Januari 2011 - 12:28

Sjaak:

Nou,nou, nu weten we een beetje waar het heimwee gevoel vandaan komt. Maar gelukkig hebben jullie je schouders eronder gezet en met z'n drieën er wat van gemaakt. Héél belangrijk die steun van en aan elkaar want er komen nog genoeg dipjes aan maar uithuilen en opnieuw die schouder eronder. het leven is niet altijd rozengeur en manenschijn. Kus van mij aan jullie alle drie.

• 11 Januari 2011 - 12:31

Sjaak:

Oja, Demi wij sturen de link van jouw/jullie reisverslagen wel door zodat iedereen op de hoogte is/blijft van jullie ervaring.XxX

• 11 Januari 2011 - 13:49

Anita:

Lieve schat, wat kan jij uitnodigend om te lezen dit verslag schrijven zég! Jhe zoals Sjaak al schrijft begrijp ik nu ook beter je verdriet. Maar..........een hele goede levensles voor de toekomst en deze uitdaging en ervaringen komen jullie in de toekomst goed van pas!! Ben benieuwd hoe jullie vrije dag is geweest met een collega die jullie Cyprus laat zien.
    Lekker weer is natuurlijk ook mooi meegenomen en hopelijk kan je nog wat foto's plaatsen. Verder missen we je natuurlijk maar zijn zeker zo blij dat je het nu wat beter af gaat daar. Lieve schat doe de groeten aan de meiden en tot snel schrijfs xx

• 11 Januari 2011 - 17:55

Valja:

hoi Demi en andere dames, wat hebben jullie meegemaakt in de eerste paar daagjes. Jullie zullen elkaar oppeppen op momenten dat jullie die nodig hebben en je moet maar denken dat jullie over een jaar ernorm erom moeten lachen wat jullie allemaal beleefd hebben...veel succes... en uh die mannen zijn daar eenmaal niet zo vrolijk want die hebben lang niet zoveel lol als jullie.
    Ik hou jullie blog bij hoor...
    groetjes
    Valja

• 11 Januari 2011 - 19:04

Elly Böck:

Hoi Demi, en vriendinnen.

Nou goed begin is het halve werk zeg, niet zo'n leuk begin hé maar ik hoop dat jullie er wel wat van maken hoor, het is zoiezo natuurlijk een super ervaring.
    Ik sprak vanmiddag je Pa nog en die vertelde mij dat hij binnenkort lekker bij je komt logeren, gezellig hoor.
    Nou ik hoop dat het mee valt met je heimwee, en ik blijf je volgen.
    Heel veel plezier daar.

Groetjes Elly.

• 11 Januari 2011 - 20:58

Anita:

Was gezellig op msn!! Tot morgen!! xxx

• 12 Januari 2011 - 07:53

Ellen:

Hallo Demi, Inge en Karlien,

Ook ik vind het fijn te lezen dat het wat beter gaat. Ik hoop zelfs dat jullie enorm gaan genieten van deze leerzame tijd en dat het een fase in jullie leven zal zijn waarop jullie met heel veel plezier en dankbaarheid zullen terugkijken.
    Jammer dat jullie 'moordadige' kant nu ook ontwikkeld wordt en dat zelfs het 'kopje kleiner maken' van kakkerlakken de normaalste zaak van de wereld is.
    Demi, nog een belangrijke raad: de Cyprioten die op jouw verjaardagskaart staan, mijden he?
    Geniet van de kans, van elkaar van de mooiste plek op aarde. Ik kijk uit naar het volgende reisverslag.
    Dikke kus
    Ellen

• 12 Januari 2011 - 13:59

Nicky Van Leeuwen:

heey deem,

Leuk je even gesproken te hebben op msn. en zoals beloofd kom ik natuurlijk vaker lezen hoe het nou met je gaat. zet hem op he!

Dikke kus.